Historie

Al ruim een eeuw een vertrouwd begrip

Pulskens Worstenbrood is al ruim een eeuw een vertrouwd begrip in en om de Kempen in Noord Brabant. Het was Petrus Pulskens, die in 1882 een perceel grond kocht aan de Bisschop Zwijsenstraat in Tilburg.

Hij bouwde daarop een woonhuis met aanliggende broodbakkerij en winkel en bezorgde zijn brood door heel Tilburg. Hiermee was Petrus Pulskens de stichter van een familiebakkerij, die tot op de dag van vandaag van generatie op generatie wordt overgedragen.

Foto van  Petrus Pulskens

Jan Pulskens

Jan Pulskens, de derde generatie Pulskens, leek de traditie te doorbreken. Hij besloot om de zaak van zijn vader niet over te nemen. Zijn werk als proefbakker bij een grondstoffenfabriek beviel hem uitstekend. Maar in zijn vrije tijd gaf hij zich graag over aan het bakken van worstenbrood.

Dit was tenslotte al generaties lang de specialiteit van de familie. Deze hobby groeide uit tot de huidige bakkerij aan de Bukkumweg in Hilvarenbeek, waar nu de vierde generatie, Erwin Pulskens, volgens de traditionele ambachtelijke bereidingswijze het Brabantse worstenbroodje bakt.

Foto van Jan Pulskens